Voerens Amateur Toneel presenteert: D’r Greune

 

Voerens Amateur Toneel viert haar dertig jarig jubileum en trakteert op een toneelklassieker in de openlucht. Op 24, 25, 29 en 31 mei voert het toneelgezelschap de komedie ‘D’r greune’ op in het prachtige decor van kasteel Hof de Draeck in Teuven.

 

D’r greune is de Voerense bewerking van de bekende karakterkomedie ‘L’Avare(De vrek), geschreven door Molière(1622-1673).

Een toneelstuk over de menselijke hebzucht, gierigheid, hypocrisie en het egoïsme in de verpersoonlijking van Harpagon. De vrekkige oude man waakt als een havik over zijn geld en vertrouwt niemand, zelfs zijn eigen kinderen niet. Deze obsessie gepaard met zijn moeilijke karakter en woede-uitbarstingen zorgen ervoor dat iedereen hem vreest. Zelfs als Harpagon verliefd wordt – nota bene op de hartendief van zijn eigen zoon – waakt hij ervoor dat zijn grote liefde, het geld, niet in gevaar komt.

De kaartverkoop is gestart en kaarten zijn verkrijgbaar via deze website en op de volgende locaties:
  • Brasserie Der Pley – ‘s-Gravenvoeren
  • The Kings Head Inn – Teuven
  • Bakkerij Vermeeren – Slenaken
  • Lunchcafé Pater Noster – Eijsden
U ontvangt, of heeft een poster ontvangen met daarop de tekst ‘Ich gaon och nao toneel’. Als u deze poster op een, vanaf de straat, zichtbare plek hangt (bijvoorbeeld aan een raam in uw huis) maakt u 4x kans op 2 kaarten voor één van de voorstellingen. De winnaars worden op 13 mei bekend gemaakt op deze pagina Facebook en in de Etalage van die week.